De café avond op 19 december was tevens de laatste van het jaar 2013.

Er hebben 11 gasten ingetekend en op de avond zelf zijn er nog 2 deelnemers bijgekomen, Janske en Kevin mochten natuurlijk ook meedoen aan deze workshop. Dit is niet altijd mogelijk de regel is en blijft dus,  inschrijven is altijd meedoen, dit om teleurstelling te voorkomen!! Een mooi aantal van 13 deelnemers en toch leuk dat er ook 3 heren meededen om bij hun thuis wat creatiefs met de Kerst en Nieuwjaar op tafel te kunnen zetten. De workshop werd gehouden in het café zelf, daar de aparte ruimte al bezet was met mensen van een vergadering, maar dat was geen probleem.

Elly had vooraf de boodschappen gedaan, verschillende soorten groen, diverse soorten bloemen en steekschuim blokken gekocht. Wim had al een bananendoos vol coniferentakjes geknipt van tuinafval  bij hem in de wijk. Maar daarnaast hadden ook nog veel mensen groen meegenomen, samen met kerstballen, kaarsen, etc. De vrijwilligers Elly en Marjolein hadden iedereen meegeholpen om mooie composities met de bloemen en andere attributen te maken. Na  zo’n 2 uur  gezellig bezig te zijn geweest stonden er 13 leuke en verschillende kerststukjes op tafel.

De deelnemers waren tevreden over de workshop en hun eigen creaties. Er kwamen leuke reacties van de gasten over deze gezellig café avond, de workshop en de vrijwilligers werden hiervoor dan ook hartelijk bedankt.

De gastvrouwen Irma en Nancy hebben ook hun best gedaan om voor iedereen een stuk warme banketstaaf bij hun koffie, thee of wat anders te serveren.  Zo was er laat in de avond nog een verrassing gekomen. Alle cafégasten kregen van Irma en Nancy een mooi kerstattentie (een beker met lepel en met lekkere chocolaatjes). De gasten waren opnieuw verrast en vroegen waarom dit was ?? Nancy zei heel spontaan: “dit is vrij simpel, omdat de Sinterklaasviering was afgelast vanwege dat deze pakjesavond op donderdag 5 december viel, dus vandaar”.

Al met al was deze avond weer een gezellig happening geweest en na de telling van de cafégasten bleken er maar liefst 36 gasten geweest te zijn en dat was goed om te horen. Iedereen ging blij en voldaan weer terug naar huis.

Ook de vrijwilligers waren heel blij dat deze avond zo succesvol is verlopen.